Optimizare site > SEO > Tendințe și tehnici noi

Optimizare site > SEO > Tendințe și tehnici noi

Servicii SEO pentru optimizare site găsești la tot pasul, ieftine sau scumpe, bune sau mai puțin bune. Nu contează. Articolul de mai jos nu vinde SEO ci compensează lipsa informațiilor avizate din peisajul românesc, pornind de la ideea de a ajuta și nu de a vinde SEO. Și sper să fie de ajutor atât antreprenorilor cât și specialiștilor SEO.

Tehnici SEO noi pentru optimizare site


Tehnici SEO ce se aplică pentru publicații, site-uri de prezentare și magazine online

Visual Content
Utilizarea conținutului vizual a devenit vitală, optimizarea unui site din acest punct de vedere de asemenea. Se rezolvă prin adăugarea de titluri la imagini, descrieri, alt etc.

Arhitectura web
A fost esențială tot timpul, dar parcă nicicând nu a fost atât de importantă. Se rezolvă simplu: home/categorii/single/suport conectate ierarhic.

Voice Search
În condițiile în care circa 50% din interogările utilizatorilor Google duc clickuri pe servicii Google iar 25% din interogări sunt Voce presiunea pe o bună optimizare din acest punct de vedere a devenit și mai mare. Aici se rezolvă prin optimizarea vitezei de încărcare pe mobil, folosirea de keywords scurte și limbaj conversațional.

Word Vectors – RankBrain
Optimizarea unui site dpdv SEO trebuie să se facă ținând cont de semantică, sintaxă, entități compoziție text, morfologie și sentiment. Aici este mai mult de spus. Vă recomand să citiți tot ce prindeți pe subiectul AI & Machine Learning for Natural Language.

Link spre site-uri cu autoritate
Desigur nu spre site-uri ce pot face cumva concurență. Oricum, tehnica ajută mai mult publicațiile și mai puțin magazinele online. 😉

Your Audience & User Intent
Inutil să explic de ce ar trebui țintit trafic cu valoare tranzacțională pentru un magazin online. Sau de ce trebuie să-ți cunoști audiența. Doar că tehnica asta rămâne nouă chiar dacă se vorbește de ani de zile despre ea.Însă puțini o folosesc.

Date structurate
De asemenea este inutil să povestim ce sunt și cum se folosesc. Sunt mii de articole SEO. Trebuie însă folosite aceste date structurate. Sunt vitale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *